Wie ben ik

Ik ben Dorothé. Ik woon samen met mijn man Frans – mijn grote liefde – en onze twee Franse hangoorkonijnen Lana en Coco. Ik werk als coach in mijn eigen praktijk voor persoonlijke coaching en spirituele bewustwording. We houden van reizen en samen de wereld ontdekken.

Juni 2014 ontdek ik een knobbeltje in mijn borst, dit blijkt een agressieve vorm van  omslag boek (2)
borstkanker te zijn. Een lang traject van opereren, bestralen, chemo, immuuntherapie en hormoontherapie volgen. Over mijn ervaringen, de gedachten en gevoelens die door me heen gingen tijdens dit intensieve behandeltraject heb ik een boek geschreven: Expeditie borstkanker (te koop via bol.com).

Ik hoop dat dit boek mensen met kanker en hun naasten een hart onder de riem steekt, dat ze er kracht en inspiratie uit kunnen putten of er stukjes in herkennen en het hen helpt bij de verwerking van wat ze allemaal hebben meegemaakt.

Mijn blog ‘Life goes on’ verhaalt over mijn leven ná de behandeling van borstkanker, als het gewone leven weer zijn aanvang neemt en ik zelf weer moet bedenken hoe ik mijn leven wil invullen, nu alle behandelingen zo goed als afgerond zijn.  Ik nodig je uit om mijn persoonlijke verhaal te lezen en ik hoor graag je reactie.

uitsnede

 

9 Reacties

 1. Lieve Dorothé,

  Goed zeg zo’n blog en erg verrassend om te lezen. Zowiezo zet alles je meer aan het denken. O.a. over wat belangrijk is in het leven en wat niet. Over liefde en aandacht en relaties. Ondanks dat de kanker natuurlijk zeer balen is en nou ja ik weet er verder geen woorden voor, brengt het ook positieve aspecten met zich mee. Ga door met het op positieve manier strijd voeren! Ik zal je zo veel mogelijk proberen te steunen.

  Heel veel liefs, Esther

 2. Lieve Dorothé,

  Ik krijg de mailtjes binnen dat je webblog weer is aangevuld! Weer erg fijn om te lezen. Geweldig hoe jij over alles schrijft.

 3. Hallo Dorethe,
  Ik ken je niet persoonlijk, maar Frans via het vliegen en heb je hele blog gelezen.
  Wat kan jij mooi schrijven zeg. Ik zou het gaan uitbrengen in boekvorm als ik jou was.
  Ik wil jou en Frans alle sterkte wensen met deze expeditie.
  En blijf je volgen.
  Groetjes van Bianca

 4. Hoi Dorothe.
  Via Martie uit Amerongen kreeg ik jouw blog te lezen.
  Confronterend om te lezen. En zeer herkenbaar. Het helpt me wel in het verwerken wat ik het laatste jaar heb meegemaakt.
  Ik ben jou 4 mnd voor.
  Ben juist vorige week voor het eerst naar de kapper geweest. Heerlijk als je geen hoofddoekjes of pruik meer op hoeft.
  Ik heb het super kort en het staat hartstikke leuk.
  Tot september krijg ik nog elke drie weken een herceptine injectie.
  Ben ook aan de hormoon pillen begonnen maar nu een maand stop gezet. Teveel bijwerkingen.
  Helaas was ik twee weken terug voor het eerst door een heftige griep geveld. Jammer want dan merk je wel dat je er niet zomaar bovenop bent.
  Ik heb zo mijn vaste rituelen om aan mijn gezondheid te werken.
  ‘S morgens begin ik met tong schrapen en vervolgens 20 min een lepel zonnebloemolie in de mond. Ik neem ook elke ochtend een scheut aloe Vera extrakt.
  Loop zeker elke dag een uur in het bos.
  Ga vroeg naar bed.
  En het hele jaar krijg ik iscador toegediend twee keer per week. Dit is een antroposofisch middel om je immuunsysteem te helpen en je warmte huishouding te helpen. Ik heb daar erg veel kracht aan ontleend.
  Twee maanden terug ben ik heel langzaam aan het opbouwen gegaan met werk uurtjes. Ik werk in de woonzorg van Lievegoed / gehandicaptenzorg.
  Nu zit ik op 9 uur in de week. Er bovenop , dus ik kan doen wat ik wil. Hoef nog niet veel alleen wat opbouwen.
  Het klopt wel wat je schrijft. Zolang je nog aan de chemo bent heb je nog een ritme en ben je aan het overleven. Daarna is het zeker wennen om weer altiviteiten uit te bouwen en rituelen op te bouwen. Een mooi dagritme.
  Al heel snel merkte ik dat ik dan te veel propte in een dag. Je wordt vanzelf door je lijf terug gefloten. Fijn dat we het voorjaar ingaan. Een opgaand seizoen naar de zomer toe.
  Veel succes met je laatste chemo van de week. !!
  Ik heb zoveel van je gelezen. Ik vond het ineens tijd worden dat je weet dat ik veel herken in wat je schrijft. Hopelijk sterkt het je wat ik met je deel.
  Vriendelijke groet Anna

  1. Dag Anna,

   Wat leuk dat je mijn blog leest en er veel in herkent. Dank je voor je uitgebreide reactie. Fijn om te lezen hoe het met je gaat en wat je doet om aan je gezondheid te werken. Omdat ik zelf net bezig ben me te verdiepen in de hormoontherapie kwam het bij mij hard aan dat je hiermee (tijdelijk) gestopt bent vanwege de bijwerkingen. Misschien kunnen we een keer contact hebben om ervaringen uit te wisselen. Mijn telefoonnummer is 0314-365521.

   hartelijke groet, Dorothé

Geef een reactie