Kanjers voor Kanjers

Woensdagavond zitten Frans en ik in een zaal vol enthousiaste, sportieve Achterhoekers die zich net als wij met hart en ziel willen inzetten om geld in te zamelen voor de Stichting Kanjers voor Kanjers.
De kanjers waar wij ons hard voor maken zijn kinderen uit de Achterhoek met een fysieke, geestelijke of financiële beperking.
Kinderen dicht bij huis blij maken door sport en spel mogelijk te maken, dat is het doel van Kanjers voor Kanjers. Het kan gaan om kinderen die langdurig ziek zijn of niet lang meer te leven hebben, kinderen met een beperking, kinderen die om wat voor reden dan ook niet thuis kunnen wonen, kinderen waarbij er thuis geen geld is om iets extra’s te doen, kinderen die geen kind kunnen zijn.

Door het organiseren van sportieve evenementen, en donaties van particulieren en het bedrijfsleven, maakt Kanjers voor Kanjers dromen van kinderen waar. Het geld dat wordt ingezameld komt volledig ten goede aan projecten voor sport en spel voor kinderen in de buurt. Iedereen met een wens voor het welzijn van kinderen kan bij Kanjers voor Kanjers terecht. Dat kunnen zowel aanvragen zijn voor groepen als voor een individueel kind.

Iemand van de projectgroep vertelde aan de hand van foto’s welke wensen van kinderen ze afgelopen jaar hadden gerealiseerd. En nog belangrijker: voor welke specifieke doelen wij, als deelnemers aan de Tristan Hoffman Challenge de Col d’Aubisque op gaan knallen.
Met het geld dat wij inzamelen zal voor de Manage zonder Drempels een paardenkoets voor rolstoelers worden aangeschaft. Voor een school waar kinderen met een geestelijke beperking les krijgen zal een speelveldje worden gerealiseerd. Voor kinderen die zich niet of nauwelijks kunnen bewegen zal een tocht met een ‘huifbed’ mogelijk worden gemaakt. Hierbij liggen de kinderen op een bed dat op twee paardenruggen is bevestigd. Door de beweging van de paarden wordt het lichaam van het kind zachtjes gestimuleerd en gemasseerd wat zorgt voor een heerlijke ontspanning. In Schouwburg Amphion kunnen kinderen deelnemen aan het  ‘meedoen muziekfestijn’.

Afgelopen jaren is onder andere een speciale fiets aangeschaft voor de gehandicapte Rolf, zodat hij zelfstandig naar school kan fietsen. Heeft Lisa een verrijdbaar ligbed gekregen voor in de klas, zodat ze toch naar school kan. En is de droom van de zieke Stijn uitgekomen met een ballonvaart. De blinde en slechtziende kinderen van de Bartolomeüs school in Lochem hebben een klimclinic gehad in het klimbos. Een muziektherapeut kwam aan huis bij zieke kinderen om samen muziek te maken. En de chronisch zieke kinderen uit het Slingeland ziekenhuis kregen een verwenmiddag waar ze nog lang met plezier op terug kunnen kijken.

Ik kreeg een brok in mijn keel bij al deze persoonlijke verhalen en gerealiseerde wensen. Ik voelde me ontroerd door de inzet en de warme betrokkenheid van de vrijwilligers van Kanjers voor Kanjers. En ik realiseerde me dat ik samen met de mensen in de zaal ook bij de Kanjers behoor. De kanjers die zich inzetten voor de kanjers die het nodig hebben. Fijn om hier onderdeel van uit te mogen maken.

Het stimuleert nu ik weet waarvoor ik de komende maanden zo hard ga trainen. Om mee te mogen doen met de Challenge moet ik € 500,- aan sponsorgeld binnen halen. Ik sta op dit moment op € 255,. Dus mocht je net als ik geraakt zijn door de mooie dingen die Stichting Kanjers voor Kanjers voor kinderen realiseert en mij willen ondersteunen, doneer dan een bedrag dat voor jou goed voelt. Ga naar https://deelnemers.tristanhoffmanchallenge.com en klik op de doneerbutton achter mijn naam.

Hartelijk bedankt!  Ook namens de kanjers waar we het voor doen.

 

1 reactie

  1. Hallo Dorothe, wat een heerlijke inspirerende en motiverende bijeenkomst, waar jullie zijn geweest! Mooi om te lezen welke mensen ed er blij gemaakt zijn met het geld van eerdere fietstochten. Dat motiveert ook om te doneren 🙂 Ik heb inmiddels een bedrag overgemaakt tgv de komende fietstocht!

    Liefs Carolien-Sunshine

Geef een reactie