Lisa’s wondere wereld

voorkant boek Lisa wondere wereld

Ja, mijn tweede boek is uit!
Het heet Lisa’s wondere wereld en geeft een inkijkje in de belevingswereld van een hoogbegaafd meisje.
Vol levenslust en nieuwsgierigheid begint Lisa aan haar leven, vastbesloten om te ontdekken hoe de wereld in elkaar zit. Naarmate ze verder komt met haar ontdekkingstocht komt ze steeds vaker in aanraking met de harde, aardse realiteit. Ervaringen die de gevoelige Lisa vervullen met afschuw en waardoor ze zich soms eenzaam voelt. Met vindingrijkheid, doorzettingsvermogen en haar gevoeligheid weet Lisa hiervoor een oplossing te vinden en slaat ze een brug naar haar omgeving.

Lisa’s wondere wereld heb ik geschreven om een indruk te geven van wat hoogbegaafdheid inhoudt. Ik wil de kennis over hoogbegaafdheid vergroten. Vaak wordt nog gedacht dat hoogbegaafdheid gelijk is aan slimheid, intelligentie of goed kunnen leren. Het is echter veel meer dan dat. Hoogbegaafdheid is verweven met de identiteit. Het raakt de hele persoon en kan worden herkend aan een aantal persoonskenmerken. Deze persoonskenmerken van hoogbegaafdheid heb ik verwerkt in de hoofdpersoon Lisa; een nieuwsgierig en eigenzinnig meisje die weet wat ze wil.

Voor Lisa’s wondere wereld heb ik gebruik gemaakt van ervaringen uit mijn eigen jeugd, ervaringen met hoogbegaafde kinderen tijdens de opleiding tot GelukkigHB-begeleider, een flinke dosis fantasie en de eigenschappen van hoogbegaafdheid uit het Delphi-model (een model dat de kenmerken van hoogbegaafdheid definieert).

Het boekje is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over hoogbegaafdheid. In het bijzonder opvoeders en leerkrachten, die met hoogbegaafde kinderen te maken hebben. Maar in de eerste plaats is Lisa’s wondere wereld een kinderboek; een boek voor (hoogbegaafde) kinderen. Ik hoop dat de kinderen die het lezen – alleen of samen met hun ouders – er herkenning en erkenning in vinden en dat ze trots zijn op wie ze zijn.

Het is verkrijgbaar via mij persoonlijk, via bol.com of andere online boekwinkels in Nederland en België. De prijs is € 16,50. Wanneer je het via mij besteld is de prijs inclusief verzendkosten.

Ik ben in ieder geval heel trots op Lisa’s wondere wereld. En ik ben benieuwd wat de lezers ervan vinden.

 

 

 

4 Reacties

  1. Top zeg en proficiat met je tweede boek en ook wij willen het boek graag bestellen, hoewel Huub het ook een mooi verjaarscadeau zou vinden. Ik ben ook door jouw enthousiasme geinspireerd geraakt om zelf te gaan schrijven hoewel dat met 1 hand nog niet zo gemakkelijk is. Maar ik doe mijn best, ik heb de tijd zullen we maar zeggen. hum hum

    1. Hoi Esther, Fijn dat jullie Lisa’s wondere wereld willen lezen. Ik vind het leuk om het Huub als verjaardagscadeautje te geven. Ik wens jou veel inspiratie en plezier met schrijven!

Geef een reactie