Uitdaging

Volledig verrast door mijn eigen, onverwachte enthousiasme en toch ook wel enigszins bibberig voor de uitdaging die me te wachten staat, heb ik me ingeschreven voor de Tristan Hofman Challenge. Het is de bedoeling dat ik 28 juni 2019 fietsend de Col D’Aubisque in de Franse Pyreneeën opklim. De beklimming is dertig kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,5% en met korte, steile stukken van 10%. De hoogte die overbrugd moet worden is 1.267 meter. Hiermee staat de Col D’Aubisque in wielrennersland bekend als een ‘serieuze’ berg.

Margot, de eigenaresse van de winkel waar we onze nootjes en zuidvruchten kopen doet al jaren mee met de Tristan Hofman Challenge: een goed doel dat geld inzamelt voor kinderen in de Achterhoek met een beperking, die iets extra’s nodig hebben. Bijvoorbeeld een verwenmiddag voor chronisch zieke kinderen uit het Slingeland ziekenhuis of een aangepaste fiets voor een gehandicapt meisje of een ballonvaart voor een jongen die ernstig ziek is. Kinderen dicht bij huis blij maken is het motto van de Stichting Kanjers voor Kanjers waarvoor de Tristan Hofman Challenge geld inzamelt.

Telkens als ik in de notenwinkel kom, vertelt Margot enthousiast over de Challenge en hoe leuk fietsen is. Dit jaar kon ze tot haar grote spijt niet meedoen, omdat ze twee nieuwe heupen heeft gekregen. Toen ze van haar arts toestemming had om weer voorzichtig te beginnen met fietsen, heb ik haar op een zonnige dag gezelschap gehouden. We fietsten via prachtige landweggetjes via Elten naar Lobith waar we een uitgebreide lunch gebruikten. Daarna reden we via Tolkamer en de Bergsche bossen weer terug naar Doetinchem. Een kleine zestig kilometer hadden we gefietst en langzaam nestelde zich het idee om volgend jaar zelf met de challenge mee te doen in mijn hoofd.

De uitdaging brengt nieuwe ervaringen met zich mee, zoals het uitzoeken van een geschikte racefiets, een fietshelm, schoenen waarmee je je vastklikt op de pedalen, voeding tijdens het fietsen, trainingsschema’s, spieropbouw en natuurlijk leuke fietsmaatjes. Ik ga helemaal voor de ervaring en ben vast van plan van alle stappen in het proces volop te genieten. Ik heb nul komma nul ervaring met fietsen in de bergen en ik ben dan ook zelf heel benieuwd of het mij gaat lukken de Col D’Aubisque te bedwingen.

Voorwaarde om deel te mogen nemen is dat je als deelnemer € 500,- aan sponsorgeld mee brengt. DUS WIE WIL MIJ SPONSOREN? Alle kleine beetjes helpen.
Je kunt een bedrag naar keuze overmaken door op bijgaande link te klikken:  sponsor Dorothé

En om een idee te krijgen van de Col D’Aubisque hierbij alvast een impressie van wat mij te wachten staat. Voor wielrenliefhebbers: op 27 juli 2018 rijden de renners van de Tour de France deze berg op.  Wordt vervolgd.

Geef een reactie