Fietsen

Ik krijg veel reacties op mijn fietsavonturen. Vaak zijn mensen een beetje verbaasd over mijn fietsenthousiasme en dat verbaasd mij dan weer, want behalve in mijn middelbare schooltijd toen ik dagelijks naar school fietste en fietsen gewoon stom vond, omdat je áltijd wind tegen lijkt te hebben, heb ik eigenlijk altijd wel een passie voor fietsen gehad. Misschien komt het omdat ik fietsen nooit heb gezien als een sport maar als een recreatief tijdverdrijf om mooie landschappen te zien. Mijn eerste vakantie met Frans, zo’n 32 jaar geleden, was een fietsvakantie naar Zuid-Engeland. We fietsten totaal onvoorbereid, met zware bepakking op een fiets met drie versnellingen over de Engelse heuvels en langs de winderige kust. Ik moet eerlijk bekennen dat ik mijn fiets toen wel eens in de berm heb gesmeten, omdat ik het écht niet meer leuk vond.
Ook de meer recente fietsvakanties langs de Donau en de Adige in Noord-Italië waren mijn initiatief. Ik heb Frans over moeten halen om een fiets te kopen en nu gaat hij het ook steeds leuker vinden. Met de fiets kun je grotere afstanden afleggen dan te voet. Je ziet meer van het landschap en je kunt mooie tochten maken. Kortom, ik ben tegenwoordig een blije fietser.
Jaren geleden had ik al eens een racefiets, maar fietsen in de bergen dat is echt nieuw. Ik heb nog nooit in mijn leven een col beklommen of afgedaald. Nieuw is ook dat ik een duidelijk doel voor ogen heb en dat er getraind moet worden. Voor het eerst is fietsen gekoppeld aan een prestatie neerzetten. Mijn persoonlijke doel en mijn persoonlijke prestatie. Dat laatste is belangrijk voor mij om voor ogen te houden, anders ga ik mezelf vergelijken met andere wielrenners, die stuk voor stuk langer en sneller kunnen fietsen dan ik. En daar gaat het niet om. Het gaat erom dat ik plezier beleef aan het bereiken van mijn eigen doel, om te voelen hoe mijn lichaam steeds sterker wordt en ik meer uithoudingsvermogen krijg en natuurlijk dat ik met mijn fietsen bijdraag aan het goede doel: kinderen met een beperking iets extra’s bieden.

Wil je mij of het goede doel ondersteunen? Dat kan via sponsor Dorothé
Alvast bedankt. Elke bijdrage, hoe klein ook, is welkom.

2 Reacties

Geef een reactie